Andor’s hondenuitlaatservice

Een wandeling met Andor’s hondenuitlaatservice is voor de meeste honden een heerlijke onderbreking van de dag. Enerzijds houdt de hond zo zijn sociale vaardigheden en conditie op peil, anderzijds is een wandeling met de uitlaatservice de perfecte manier om uw hond weer in contact te brengen met zijn natuurlijk roedelgedrag. Bovendien is uw hond in vakkundige en ervaren handen en zodoende geniet hij volop van een wandeling in een goed functionerende groep waarbinnen sprake is van rust en veiligheid, maar vooral veel plezier!

Andor’s hondenuitlaatservice is een kleinschalige uitlaatdienst voor Hilversum. We wandelen van maandag t/m vrijdag, 2 rondes per dag. De ochtendronde vindt plaats op de Zuiderheide (Hilversum Oost) en is van 11.00 – 12.00 uur. De middagronde vindt plaats op de Hoorneboegseheide (Hilversum Zuid) en is van 13.30 – 14.30 uur. Per wandeling laat ik maximaal 8 honden uit.

Werkwijze

Ik haal uw hond op in een bestelbus die ingericht is voor het vervoer van honden en uitgerust is met een dakventilator. Tijdens de rit is uw hond verzekerd tegen eventuele schade die door mijn toedoen wordt veroorzaakt. We rijden naar een hondvriendelijk en –veilig gebied. Daar aangekomen starten we de wandeling die minimaal een uur duurt. Zo krijgen alle honden ruim de gelegenheid hun moment te pakken, snuffelen, spelen, rennen en hun behoefte doen. Het principe van mijn uitlaatservice is dat we blijven wandelen en geen rustpauzes nemen, zodat de honden niet de neiging krijgen een territorium te verdedigen of te gaan jagen op andere honden. Hierdoor blijft het voor de andere wandelaars op de hei en in het bos ook aangenaam.
Een wandeling met soortgenootjes is voor honden een prima manier om te oefenen op elkaar in het opkomen voor zichzelf en het aangaan en oplossen van conflicten. Omdat honden van nature een heel scala aan agressiemijdende lichaamssignalen bezitten, lukt het ze over het algemeen heel goed om dit soort conflicten niet te laten escaleren en hoef ik alleen maar in te grijpen als het echt uit de hand dreigt te lopen. Dit gebeurt echter bijna nooit. Een wandeling met de uitlaatservice is voor honden een natuurlijke training, omdat er een duidelijke rangorde en discipline aanwezig is in de groep.

Na de wandeling breng ik uw hond zo schoon en droog mogelijk weer thuis. Ik verfris het water in de drinkbak en geef, indien nodig, een voeding of medicatie.

Welke honden mogen mee?

Uw hond dient sociaal gedrag te vertonen naar andere honden toe en de basiscommando’s op te volgen (voor wat betreft de basiscommando’s kan ik tijdens de wandeling wat individuele oefeningen doen met uw hond om een en ander weer aan te scherpen). Loopse teefjes kunnen niet mee met de wandeling. Niet gecastreerde reuen in overleg.