Hond uitlaten HilversumHond uitlaten Hilversum

WANDELINGEN

De talloze wandelingen met mijn hond Andor door de prachtige Gooise natuur zijn mijn inspiratiebron geweest een hondenuitlaatservice op te zetten.

Met een diploma ‘EHBO voor dieren’ op zak, ben ik in 2004 van start gegaan en sindsdien run ik met veel plezier deze uitlaatdienst. Gaandeweg is het aantal honden gestaag gegroeid, maar naarmate de groep groter werd kreeg ik de indruk dat de honden mij meer wilden “vertellen” dan ik kon oppikken.

DSC_0200-1024x576DSC_0200-1024x576

KENNIS

Op het gebied van hondenroedels was er nog geen cursus voorhanden, dus ben ik naar een huskyfarm in Finland gegaan. Naast het besturen van een hondenslee, heb ik daar veel geleerd over roedelgedrag, de rangorde binnen de roedel en het trainen van honden. Weer terug in Nederland heb ik de cursus ‘Ethologie hond’ bij het CDB in Barneveld gedaan, gevolgd door de cursus ‘Kynologisch instructeur’. Daardoor begon het geheel steeds interessanter en duidelijker te worden. Niet alleen hoe honden op elkaar reageren via hun lichaamstaal, maar ook hoe de rangorde in de groep in elkaar steekt.

Inmiddels ben ik tot de ontdekking gekomen dat je op het gebied van honden en hun gedrag nooit raakt uitgeleerd. In 2010 heb ik de tweedaagse workshop ‘Leerprincipes in de praktijk’ in het Dolfinarium in Harderwijk gevolgd, de cursus ‘Testen van hondengedrag’ bij Martin Gaus in Lelystad en de tweede module ‘roedelgedrag’ van de opleiding ‘Erkend hondenuitlaatservice’ ook bij de academie van Martin Gaus.
In 2011 heb ik een herhaling van de cursus EHBO voor honden gevolgd en ook geleerd hoe ik een hond moet reanimeren.
In 2015 heb ik de opleiding ‘Kynologisch masseur basis’ gevolgd bij Kynomassage in Dorst.

RESPECT

Door deze uitgebreide kennis met betrekking tot het gedrag van honden kan ik respectvol met de honden omgaan en ze op een verantwoorde manier over de hei, door het bos en tijdens de training begeleiden. Daardoor ontvang ik veel respect en liefde van de dieren en dat is uiteindelijk de motor van Andor’s hondenuitlaatservice.